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Original title:
Formal kinetic description of chemical reactions of important process markers at boiling processes in brewing technology for controlling and optimizing of boiling systems
Translated title:
Formalkinetische Beschreibung der Umsetzungsraten wesentlicher Prozessmarker bei brautechologischen Kochprozessen zur Kontrolle und Optimierung von Kochsystemen
Author:
Huang, Yarong
Year:
2022
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Becker, Thomas (Prof. Dr.)
Referee:
Becker, Thomas (Prof. Dr.); Schwab, Wilfried (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BRA Brauwesen
TUM classification:
BRA 200
Abstract:
The goal of this thesis is to develop a reproducible procedural description of the wort boiling process correlated to the applied process parameters (temperature/pressure, time and rate of evaporation) in order to present an insight into the resulting process markers of the produced wort. The work delves further into the question: is it possible to reduce the boil time, so the kettle cycle time and thermal energy usage can be reduced.
Translated abstract:
Ziel der vorliegenden Arbeit war das Erstellen einer übertragbaren, verfahrenstechnischen Beschreibung der Würzekochung in Abhängigkeit von den Prozessparametern Temperatur/Druck und Zeit mit Blick auf die Prozessmarker der Würze, für welche die formalkinetischen Zusammenhänge dargestellt werden. Des Weiteren ging es um die Frage, ob es möglich ist, die Kochdauer zu verkürzen, um dadurch die Belegungszeit des Kochgefäßes zu minimieren und den thermischen Energieverbrauch zu verringern.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1651814
Date of submission:
23.03.2022
Oral examination:
08.09.2022
File size:
19612141 bytes
Pages:
95
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20220908-1651814-1-3
Last change:
24.10.2022
 BibTeX