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Original title:
Über Stofftransportprozesse während der Verkleisterung und des enzymatischen Abbaus von partikulärer Gerstenstärke 
Translated title:
About Mass Transfer mechanisms during gelatinization and enzymatic degradation of particulate barley starch 
Year:
2016 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Sommer, Karl (Prof. Dr.) 
Referee:
Sommer, Karl (Prof. Dr.); Langowski, Horst-Christian (Prof. Dr.); Heinrich, Stefan (Prof. Dr.) 
Language:
de 
Subject group:
BRA Brauwesen 
Keywords:
Stofftransport, Stärke, Verkleisterung, Maischen 
Translated keywords:
mass transfer, starch, gelatinization, mashing 
TUM classification:
LEB 100d 
Abstract:
Die enzymatische Hydrolyse von Stärke spielt in zahlreichen Industriezweigen eine essentielle Rolle. Eine effiziente Degradation partikulärer Stärke erfordert eine mit der Hydrolyse einhergehende Verkleisterung der Stärke. Die vorliegende Arbeit beschäftigt sich mit den Mechanismen der Stoffübertragung während der Verkleisterung von partikulärer Gerstenstärke. Anhand von Modellstärkesystemen wurden die Einzelmechanismen und die zur Berechnung der Stoffübertragung notwendigen Konstanten experimen...    »
 
Translated abstract:
Enzymatic hydrolysis of starch is essential in several industrial fields. For an efficient degradation of particulate starch, gelatinization of starch accompanied with hydrolysis is necessary. The present thesis is about the mass transfer processes taking place during gelatinization of particulate starch. The single mechanisms were investigated under use of model starch suspensions and the necessary diffusion constants for the calculation of mass transfer processes were derived experimentally. F...    »
 
Oral examination:
11.07.2016 
File size:
8408588 bytes 
Pages:
162 
Last change:
20.09.2016