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Original title:
Funktionelle Getränke auf Basis vermälzter Zerealien und Pseudozerealien
Translated title:
Functional beverages based on malted cereals and pseudocereals
Author:
Krahl, Moritz
Year:
2010
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Back, Werner (Prof. Dr.)
Referee:
Langowski, Horst-Christian (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
BRA Brauwesen
Keywords:
Funktionelle Inhaltsstoffe, Mälzerei, Getränketechnologie
Translated keywords:
Functional components, malting, beverage technology
Abstract:
In Zeiten zunehmender Bedeutung von durch Fehl- und Überernährung hervorgerufenen Erkrankungen in den westlichen Industrienationen nehmen originär nutritive Inhaltsstoffe in Lebensmitteln einen immer bedeutenderen Stellenwert ein. In dieser Arbeit wurden Möglichkeiten erarbeitet derartige bioaktive Komponenten in Getreide- und Pseudogetreidearten biotechnologisch durch den Mälzungsprozess anzureichern. In einem zweiten Schritt wurden prozesstechnologische Verfahren untersucht, die es ermöglichen...     »
Translated abstract:
In recent years a number of novel innovative beverages have been launched. Due to growing consumer awareness for the negative impact of malnutrition in western countries novel drinks based on natural raw materials have attracted a growing interest. In this work the impact of the malting process on the resulting content of bioactive compounds in malt was investigated. In a second step innovative technologies were developed to provide these health beneficial substances to the consumer as part of n...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=972948
Date of submission:
07.04.2010
Oral examination:
02.08.2010
Pages:
212
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20100708-972948-1-5
Last change:
21.11.2017
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