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Original title:
Flavor design by advanced fermentation techniques for lactic acid fermented malt-based beverages
Translated title:
Geschmacksanpassung malzbasierter milchsaurer Getränke durch fortgeschrittene Fermentationstechniken
Author:
Dongmo Nsogning , Sorelle
Year:
2018
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Becker, Thomas (Prof. Dr.)
Referee:
Becker, Thomas (Prof. Dr.); Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BRA Brauwesen
Keywords:
Amino acids, Buffering capacity, Fed-batch fermentation, Key aroma compounds, Malt wort, Maturation
Translated keywords:
Aminosäuren, Aromakomponenten, Fed-Batch-Verfahren, Puffer Kapazität, Reifung, Malzwürze
TUM classification:
BRA 200d
Abstract:
In this work, a cost-efficient process to improve the flavor of lactic acid fermented malt-based beverages was developed. Limiting factors of flavor in lactic acid fermentation were investigated and described in depth. Combination of high-gravity fermentation with optimized amino acid supply and fed-batch fermentation with reduced temperature maintained lactic acid bacteria viability, which significantly increased ester and key aroma compounds formation during maturation process. This resulted i...     »
Translated abstract:
In dieser Arbeit wurde ein kosteneffizientes Verfahren zur Geschmacksverbesserung malzbasierter milchsaurer Getränke entwickelt. Die Aromaentwicklung begrenzenden Faktoren bei der Fermentation wurden eingehend untersucht und beschrieben. Die Kombination von High-Gravity-Fermentation bei optimiertem Aminosäuregehalt und Fed-Batch-Verfahren mit reduzierter Fermentationstemperatur erhielt die Viabilität der Milchsäurebakterien aufrecht und verstärkte gleichzeitig die Ester- und Aromabildung im Verl...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1444162
Date of submission:
04.06.2018
Oral examination:
31.08.2018
File size:
11714727 bytes
Pages:
103
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20180831-1444162-1-4
Last change:
05.09.2018
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