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Original title:
3D printing and texture modulation of cereal-based matrices
Translated title:
3D-Druck und Texturmodulation von Getreide-basierten Matrizen
Author:
Fahmy, Ahmed Raouf
Year:
2023
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Becker, Thomas (Prof. Dr.)
Referee:
Becker, Thomas (Prof. Dr.); Hitzmann, Bernd (Prof. Dr.); Castiglione, Kathrin (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
3D printing, Food printing, Texture design, Texture modulation, NIR heating, Taste localization.
TUM classification:
BRA 200
Abstract:
Due to its principle of operation, 3D printing of starch-based materials is implemented for processing of novel textures, for designing of sensory perception and for personalizing nutrition. The objective of this thesis was to develop 3D printing methodologies for material printability characterization, taste localization, and targeted texture creation for starch-based foams. Through this method-driven approach, printing quality dependencies and structure-deformation relations were determined.
Translated abstract:
Die Etablierung der hochpräzisen 3D-Druck-Methodik im Bereich stärkebasierter Schäume würde eine Möglichkeit zur definierten Strukturierung und Texturierung schaffen. Das Ziel dieser Arbeit war daher die Entwicklung von Methoden für den 3D Druck zur Charakterisierung der Printability, gezielten Texturierung von stärkebasierten Schäumen sowie zur Geschmackslokalisierung. Auch sollen Abhängigkeiten der Druckqualität und des Texturverhaltens zellulärer Strukturen unter Deformation aufgeklärt werden...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1687067
Date of submission:
02.11.2022
Oral examination:
26.04.2023
File size:
69687443 bytes
Pages:
127
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20230426-1687067-1-9
Last change:
19.05.2023
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