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Original title:
Structure determination and quantitation of key antioxidant compounds in aged garlic extract 
Translated title:
Strukturaufklärung und Quantifizierung von Schlüsselantioxidantien aus gelagertem Knoblauchextrakt 
Year:
2016 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.) 
Referee:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.); Schieberle, Peter (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
CHE Chemie 
Keywords:
aged garlic extract, antioxidant, activity-guided fractionation, model reaction, quantitation, LC-MS/MS 
Translated keywords:
gelagertem Knoblauchextrakt, Schlüsselantioxidantien, aktivitätsorientierter Fraktionierung, Modellstudien, Quantifizierung, LC-MS/MS 
TUM classification:
CHE 513d 
Abstract:
Aged garlic extract (AGE) has been shown to have potent antioxidant activity. The present study aimed to locate key antioxidants in AGE. By means of activity-guided fractionation and model reactions, 22 antioxidants were identified in AGE for the first time. The quantitative analysis and antioxidant assay revealed that some of them showed great contribution to the whole antioxidant activity of AGE. They were considered to be one of the key antioxidants in AGE. 
Translated abstract:
Gelagerter Knoblauchextrakt (AGE) zeigt im Vergleich zu nicht AGE eine stark erhöhte antioxidative Aktivität. Im Zuge dieser Untersuchung wurden erstmals in AGE mittels aktivitätsorientierter Fraktionierung in Kombination mit Modellstudien 22 antioxidativ wirksame Strukturen isoliert und identifiziert. Durch quantitative Analyse und Messung der antioxidativen Aktivität der Reinsubstanzen und des Rekombinats konnte ein entscheidender Beitrag der 22 Substanzen zur Gesamtaktivität von AGE aufgezeig...    »
 
Oral examination:
27.04.2016 
File size:
2373559 bytes 
Pages:
151 
Last change:
01.09.2016