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Original title:
Einfluss spezifischer Eigenschaften der Stärke auf den Brauprozess
Translated title:
Influence of specific starch properties on the brewing process
Author:
Schüll, Florian
Year:
2012
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Gastl, Martina (Dr.)
Referee:
Back, Werner (Prof. Dr. Dr. habil.); Parlar, Harun (Prof. Dr. Dr. habil. Dr. h.c.); Esslinger, Michael (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
BRA Brauwesen
Keywords:
Stärke, Amylolyse, Verkleisterung, Maischen
Translated keywords:
Starch, mashing, gelatinization
Controlled terms:
Bierherstellung; Stärke; Amylasen; Würzeherstellung; Stärkeverkleisterung; Maischen
TUM classification:
BRA 100d; BRA 290d; CHE 510d
Abstract:
Zielsetzung dieser Arbeit war systematisch zu ermitteln, welche intrinsischen Faktoren auf das Verkleisterungsverhalten von Gerstenstärke Einfluss nehmen können. Weiterhin wurden die Auswirkung hoher Verkleisterungstemperaturen auf die Bierqualität untersucht und Methoden ausgearbeitet, um brautechnologisch auf hohe Verkleisterungstemperaturen innerhalb der Mälzung und Würzebereitung reagieren zu können. Die im Rahmen dieser Arbeit gewonnenen neuen Erkenntnisse stellen eine effektive Möglichkeit...     »
Translated abstract:
Aim of this study was to determine systematically intrinsic factors which can influence gelatinization of barley starch. Furthermore, the effect of high pasting temperatures on beer quality was examined and methods were developed to react with brewing technology on high pasting temperatures within the malting and wort production process. The findings of this work represent an effective way to affect starch degradation during mashing in practice. They are thus a further important contribution to...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1096888
Date of submission:
07.02.2012
Oral examination:
23.03.2012
File size:
6002284 bytes
Pages:
203
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20120323-1096888-1-5
Last change:
18.01.2018
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