User: Guest  Login
More Searchfields
Simple search
Original title:
Pseudomonas spp. in deutscher Rohmilch - Prävalenz und Ermittlung von Eintragsrouten
Translated title:
Pseudomonas spp. in German Raw Milk - Prevalence and Identification of Entry Routes
Author:
Hofmann, Katharina Christine
Year:
2021
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.)
Referee:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.); Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
BIO Biowissenschaften
Keywords:
Rohmilch, Pseudomonas, Verderb, Peptidase, AprA, Neubeschreibung
Translated keywords:
raw milk, Pseudomonas, spoilage, peptidase, AprA, novel taxa
TUM classification:
OEK 100; LEB 050
Abstract:
Während der kühlen Lagerung von Rohmilch findet die Produktion von hitzeresistenten Peptidasen durch Pseudomonas statt, welche zum Verderb von Milchprodukten führen. Hohe Keimzahlen unabhängig von der Lagerdauer indizieren Hof-spezifische Einflussfaktoren. Diese sowie die Auswirkung des Milchtransports zur Molkerei auf die Pseudomonas-Belastung wurden untersucht. Zudem fand die Charakterisierung dreier neuer, aus Rohmilch bzw. Milchhalbfabrikaten isolierter Pseudomonas-Spezies statt.
Translated abstract:
During cold-storage of raw milk, peptidases are produced by Pseudomonas, which may lead to milk spoilage. High cell counts independent from storage duration indicate farm-specific influencing factors. Those as well as the impact of milk transportation to the dairies on Pseudomonas loads were analyzed. Additionally, the characterization of three novel Pseudomonas species was performed, which were isolated from raw milk, or rather semi-finished milk products.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1612972
Date of submission:
28.06.2021
Oral examination:
02.09.2021
File size:
6108155 bytes
Pages:
173
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20210902-1612972-1-7
Last change:
20.09.2021
 BibTeX