User: Guest  Login
Original title:
Assessment of Dietary Exposure to Flavouring Substances via Consumption of Flavoured Teas
Translated title:
Aufnahmeabschätzung von Aromastoffen durch den Verzehr von aromatisierten Tees
Author:
Orth, Anne-Marie
Year:
2016
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.)
Referee:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.); Schieberle, Peter (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften
Keywords:
dietary exposure, safety assessment, intake, flavour, Earl Grey tea, bergamot, forest fruit tea, processing of foods, transfer rate, linalyl acetate, linalool, linalyl ester, enantiomer, chiral
Translated keywords:
Aufnahmeabschätzung, Sicherheitsbewertung, Aufnahme, Aroma, Earl Grey Tee, Bergamotte, Früchtetee, Lebensmittelverarbeitung, Transferrate, Linalylacetat, Linalool, Linalylester, Enantiomer, chiral
TUM classification:
LEB 050d
Abstract:
Intake estimation plays a central role in the course of the safety evaluation of flavouring substances. Data regarding occurrence and concentrations of five monoterpenes were elaborated in ‘Earl Grey’ teas from member states of the European Union and subjected to statistical analyses. In addition, transfer rates of the flavouring substances upon hot water infusions were determined. These data sets were essential to calculate the exposure to flavouring substances via consumption of tea beverages....     »
Translated abstract:
Für die Sicherheitsbewertung von Aromastoffen spielt die Abschätzung deren Aufnahmemengen eine entscheidende Rolle. Vorkommen und Gehalte von fünf Monoterpenen wurden in ‘Earl Grey’ Tees aus Mitgliedsstaaten der Europäischen Union untersucht und statistischen Auswertungen unterzogen. Zusätzlich wurden Transferraten der Aromastoffe im Zuge von Heißwasseraufgüssen bestimmt. Diese Datensätze erwiesen sich als essentiell für Berechnungen der Aufnahme von Aromastoffen über den Verzehr von Teegetränke...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1294115
Date of submission:
04.03.2016
Oral examination:
16.08.2016
File size:
3864035 bytes
Pages:
184
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20160816-1294115-1-0
Last change:
21.09.2016
 BibTeX