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Original title:
Exploring consumers' interpretation and use of contested nutritional, environmental and ethical evidence regarding food
Translated title:
Untersuchung der Interpretation und Nutzung kontroverser ernährungs-, umwelt- und ethikbezogener Evidenz im Zusammenhang mit Lebensmitteln durch den Verbraucher
Author:
Pelli, Edoardo Maria
Year:
2024
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Management
Institution:
Lehrstuhl für Marketing und Konsumforschung (Prof. Roosen)
Advisor:
Roosen, Jutta (Prof. Dr., Ph.D.)
Referee:
Roosen, Jutta (Prof. Dr., Ph.D.); Hess, Sebastian (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
WIR Wirtschaftswissenschaften
TUM classification:
LAN 051; OEK 740
Abstract:
This dissertation explores the role of moral aspects in explaining consumers’ interpretation and use of contested nutritional, environmental and ethical evidence regarding food. After building a conceptual framework (Chapter 2), Chapters 3 and 4 investigate the topic from an empirical perspective across two countries, Germany and Canada. Results show the importance of considering moral aspects when studying consumer attitudes and decisions.
Translated abstract:
Diese Dissertation beschäftigt sich mit der Rolle von moralischen Aspekten in der auf Lebensmittel bezogenen Interpretation und Nutzung kontroverser ernährungs-, umwelt- und ethikbezogener Evidenz durch Verbraucher. Auf Basis einer theoretischen Betrachtung (Kapitel 2), sondieren Kapitel 3 und 4 das Thema empirisch in Deutschland und Kanada. Die Ergebnisse zeigen die Bedeutung moralischer Aspekte in der Untersuchung von Einstellung und Entscheidungen von Konsumenten.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1752270
Date of submission:
06.09.2024
Oral examination:
20.12.2024
File size:
2161373 bytes
Pages:
157
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20241220-1752270-0-4
Last change:
20.01.2025
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