User: Guest  Login
Original title:
Sensibilisierung und Allergie auf Hühnerei und Kuhmilch bei atopischem Ekzem im Säuglings- Kindes- und Erwachsenenalter
Translated title:
Sensitization and allergy to hen's egg and cow's milk in atopic dermatitis in infancy, childhood and adulthood
Author:
Bockmann, Annette
Year:
2015
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Medizin
Advisor:
Brockow, Knut (Prof. Dr.)
Referee:
Brockow, Knut (Prof. Dr.); Biedermann, Tilo (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
MED Medizin
TUM classification:
MED 620d; MED 490d
Abstract:
Diese allergologische Studie untersucht das Vorliegen einer klinisch relevanten Nahrungsmittelallergie bei Patienten mit atopischem Ekzem. Bei der Mehrheit aller Patienten lag der extrinsische Typ des atopischen Ekzems mit Nachweis spezifischer IgE-Antikörper vor. Kinder zeigten häufiger Sensibilisierungen gegen Nahrungsmittelallergene, Erwachsenen häufiger gegen Aeroallergene. Im Rahmen der in vivo Testungen wurde durch Pricktestung mit nativem Allergen eine höhere Sensitivität als mit kommerzi...     »
Translated abstract:
This allergy study examines the presence of a clinically relevant food allergy in patients with atopic eczema. In the majority of patients, the extrinsic type of atopic eczema with the detection of specific IgE antibody was present. Children showed predominantly sensitization to food allergens, adults showed more frequently sensitization against aeroallergens. Our in vivo testing revealed a higher sensitivity of the prick test with native allergens compared to commercial food test extracts. The...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1231580
Date of submission:
20.10.2014
Oral examination:
14.07.2015
File size:
3788467 bytes
Pages:
224
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20150714-1231580-1-6
Last change:
17.09.2015
 BibTeX