User: Guest  Login
Original title:
Analyse des Ballaststoffverzehrs bei 292 Patienten mit Übergewicht und Adipositas
Translated title:
Analysis of the dietary fiber uptake of 292 overweight and obese patients
Author:
Dick, Annemarie
Year:
2013
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Medizin
Advisor:
Schusdziarra, Volker H. (Prof. Dr.)
Referee:
Schusdziarra, Volker H. (Prof. Dr.); Halle, Martin (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
MED Medizin
Abstract:
Der Einfluss des Ballaststoffverzehrs einer einzelnen Mahlzeit auf die anderen Mahlzeiten, sowie der Einfluss löslicher und unlöslicher Ballaststoffe auf Verzehrsmenge und Energieaufnahme und Energiedichte ist nicht untersucht. Daher wurden Ernährungsprotokolle von 292 Übergewichtigen und Adipösen ausgewertet. Bei 1088 g Verzehrsmenge, 1657 kcal Energieaufnahme und 1,58 kcal/g Energiedichte pro Tag lag der Ballaststoffanteil bei 17,6 g, mit 5,7 g löslichen und 11,7 g unlöslichen Ballaststoffen....     »
Translated abstract:
The influence of single meal dietary fiber intake on the other meals of the day, as well as the influence of soluble and insoluble dietary fiber on food quantity, energy intake and energy density is largely unknown. Therefore were dietary records of 292 overweight and obese patients analyzed. With 1088 g of food quantity, 1657 kcal of energy intake and 1,58 kcal/g of energy density per day, the dietary fiber intake was 17,6 g (5,7 g soluble and 11,7 g insoluble dietary fiber). A single meal diet...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1113628
Date of submission:
27.08.2012
Oral examination:
23.07.2013
File size:
191468 bytes
Pages:
57
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20130723-1113628-0-3
Last change:
06.11.2013
 BibTeX