In this thesis, an image analysis, called protein network analysis (PNA), was developed, which allows quantifying the complex microstructure of gluten networks in wheat dough comprehensively. Moreover, the relationship to mechanical dough properties can be determined in a novel way. By means of statistical analyses, predictive formulas as well as seven network types were identified, which offer new possibilities for elucidating and predicting wheat dough functionalities and product quality in future studies.
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In this thesis, an image analysis, called protein network analysis (PNA), was developed, which allows quantifying the complex microstructure of gluten networks in wheat dough comprehensively. Moreover, the relationship to mechanical dough properties can be determined in a novel way. By means of statistical analyses, predictive formulas as well as seven network types were identified, which offer new possibilities for elucidating and predicting wheat dough functionalities and product quality in fu...
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Übersetzte Kurzfassung:
In dieser Arbeit wurde eine bildanalytische Methode, die Proteinnetzwerkanalyse (PNA) entwickelt, mit der die komplexe Mikrostruktur von Glutennetzwerken im Weizenteig umfassend quantifiziert und der Zusammenhang zu mechanischen Teigeigenschaften neuartig bestimmt werden kann. Mittels statistischer Analysen wurden Vorhersageformeln sowie sieben Netzwerktypen identifiziert, mit deren Anwendung neue Möglichkeiten zur Aufklärung und Vorhersage von Weizenteigfunktionalitäten und Produktqualität in zukünftige Studien geboten werden.
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In dieser Arbeit wurde eine bildanalytische Methode, die Proteinnetzwerkanalyse (PNA) entwickelt, mit der die komplexe Mikrostruktur von Glutennetzwerken im Weizenteig umfassend quantifiziert und der Zusammenhang zu mechanischen Teigeigenschaften neuartig bestimmt werden kann. Mittels statistischer Analysen wurden Vorhersageformeln sowie sieben Netzwerktypen identifiziert, mit deren Anwendung neue Möglichkeiten zur Aufklärung und Vorhersage von Weizenteigfunktionalitäten und Produktqualität in z...
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