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Original title:
Milk protein fractionation by microfiltration at low temperatures
Original subtitle:
Effects of compositional factors in conjunction with processing conditions
Translated title:
Fraktionierung von Milchproteinen durch Mikrofiltration bei niedrigen Temperaturen
Translated subtitle:
Einfluss der Zusammensetzung in Verbindung mit Prozessbedingungen
Author:
Schiffer, Simon
Year:
2022
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.-Ing.)
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.-Ing.); Rychlik, Michael (Prof. Dr.); Berensmeier, Sonja (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LAN 820
Abstract:
In this thesis, compositional and process-driven approaches were developed to enhance the filtration efficiency of milk protein fractionation by microfiltration at low temperatures. A shift in ionic and hydrophobic casein-casein interactions was used to enhance the purity of the whey protein fraction without decreasing the mass flow. The effect of membrane characteristics and the impact of wall shear stress and transmembrane pressure was determined to control the deposit formation and thus to in...     »
Translated abstract:
In dieser Arbeit wurden kompositorische und prozessgesteuerte Ansätze entwickelt, um die Filtrationseffizienz der Milchproteinfraktionierung durch Mikrofiltration bei niedrigen Temperaturen zu verbessern. Eine Verschiebung der ionischen und hydrophoben Casein-Casein-Wechselwirkungen wurde genutzt, um die Reinheit der Molkenproteinfraktion zu erhöhen, ohne den Massenfluss zu verringern. Der Einfluss der Membraneigenschaften sowie der Wandschubspannung und des Transmembrandrucks wurden ermittelt,...     »
ISBN:
978-3-8439-5059-6
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1621653
Date of submission:
30.08.2021
Oral examination:
07.03.2022
Last change:
22.07.2022
 BibTeX