User: Guest  Login
Original title:
Molecular Characterization and Quantification of Saponins from Sugar Beet (Beta vulgaris ssp. vulgaris var. altissima)
Translated title:
Molekulare Charakterisierung und Quantifizierung von Saponinen aus Zuckerrüben (Beta vulgaris ssp. vulgaris var. altissima)
Author:
Edelmann, Matthias Andreas
Year:
2022
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.)
Referee:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.); Schwab, Wilfried (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
CHE Chemie
TUM classification:
CHE 513
Abstract:
Within the scope of this work, the current knowledge on emulsifying and foaming active extracts was extended by investigating a promising extract - sugar beet extract - in more detail using taste dilution analysis. It exhibited saponin-containing fractions with slight off-taste as well as high foaming activities. All eleven isolated saponins possess taste recognition thresholds greater than 1.0 mmol/L. In addition, the foam activity of these and also other compounds was measured, providing the m...     »
Translated abstract:
Im Rahmen dieser Arbeit wurde das aktuelle Wissen über emulgierende und schaumaktive Extrakte erweitert, indem ein vielversprechender Extrakt - Zuckerrübenextrakt - mit Hilfe der Geschmacksverdünnungsanalyse genauer untersucht wurde. Dieser wies saponinhaltige Fraktionen mit leichtem Fehlgeschmack sowie hohen Schaumaktivitäten auf. Alle elf charakterisierten Saponine besitzen Geschmackserkennungsschwellenwerte von mehr als 1,0 mmol/L. Zudem wurde die Schaumaktivität dieser und auch anderer Subst...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1620186
Date of submission:
08.09.2021
Oral examination:
18.03.2022
File size:
17169422 bytes
Pages:
156
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20220318-1620186-1-3
Last change:
17.05.2022
 BibTeX