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Original title:
Functionalisation of Pea Protein: Extraction, Gelation, and Microparticulation
Translated title:
Funktionalisierung von Erbsenprotein: Extraktion, Gellierung und Mikropartikulierung
Author:
Tanger, Caren Alexandra
Year:
2022
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.)
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.); Dawid, Corinna (Prof. Dr.); Jekle, Mario (Prof. Dr.))
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
pea proteins, extraction, gelation, microparticulation
Translated keywords:
Erbsenprotein, Extraktion, Gellierung, Mikropartikulierung
TUM classification:
LAN 820
Abstract:
Pea protein functionality can be modified by controlling the extraction of these from pea flour and by using thermal and thermo-mechanical treatment. The influence of these three processes on pea protein functionality was investigated. Gained knowledge was used to develop a thermo-mechanical process using extrusion cooking to produce pea protein microparticles for the creation of a pea protein-based fat replacer in food without loss in creaminess.
Translated abstract:
Die Funktionalität von Erbsenprotein kann durch die Steuerung der Extraktion aus dem Erbsenmehl und durch thermische und thermomechanische Behandlung verändert werden. Der Einfluss dieser drei Verfahren auf die Funktionalität von Erbsenprotein wurde untersucht. Die gewonnenen Erkenntnisse wurden genutzt, um ein thermomechanisches Verfahren mittels Extrusion zur Herstellung von Erbsenprotein-Mikropartikeln, die als proteinbasierten Fettersatz in Lebensmitteln ohne Verlust der Cremigkeit eingesetz...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1637509
Date of submission:
26.01.2022
Oral examination:
22.07.2022
File size:
5716464 bytes
Pages:
228
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20220722-1637509-1-0
Last change:
26.08.2022
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