A System for Automatic Face Analysis Based on Statistical Shape and Texture Models
Ein System zur automatischen Gesichtsanalyse basierend auf statistischen Form- und Textur-Modellen
Fakultät für Elektrotechnik und Informationstechnik
Rigoll, Gerhard (Prof. Dr. habil.)
Koch, Alexander W. (Prof. Dr. habil.)
ELT Elektrotechnik
Image understanding, Active Appearance Models, Face analysis
Bildverstehen, Active Appearance Models, Gesichtsanalyse
This thesis introduces the architecture, the scientific algorithms, and evaluation results of a software system for the automatic analysis of human faces. The analysis addresses a precise re-synthesis of unknown faces as well as the extraction of abstract information, like e.g. the gender, age, and facial expression of a face in an image. The different implemented and investigated approaches base on the idea of Active Appearance Models which strive for a source separation and thus for a variance...    »