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Original title:
Isolation and characterisation of substances from Royal Jelly
Translated title:
Isolierung und Charakterisierung von Substanzen aus Gelée Royale
Author:
Stocker, Andreas
Year:
2003
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Polster, J. (Prof. Dr.rer.nat. Dr.rer.nat.habil.); Bengsch, E. (Dr. Sc. habil.)
Referee:
Brack, A. (Dr. Sc. habil.); Kettrup, A. (Prof. Dr.rer.nat. Dr.h.c. (RO)); Heusch, B. (Dr.Sc.habil.); Vasseur, P. (Prof. Dr.Sc.habil.); Horn, H. (Dr.rer.nat. Dr.sc.agr.); Lottspeich, F. (Dr.phil. Dr.med.habil.); Henschen-Edman, A. H. (Prof. Dr.med.)
Format:
Text
Language:
en
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft; BIO Biowissenschaften; CHE Chemie
Keywords:
royal jelly; antimicrobial activity; proteins isolation characterisation; peptides antibacterial antifungal antiviral; seasonal variations pollen morphology; trace elements homeostasis; isotope analysis authenticity; pharmaceutical perspectives
Translated keywords:
Gelée royale; antimikrobielle Aktivität; Proteine Isolierung Charakterisierung; antibakterielle antifungale antivirale Peptide; saisonale Variationen Pollenmorphologie; Spurenelemente Homöostase; Isotopenanalyse Authentizität; pharmazeutische Perspektiven
TUM classification:
CHE 870d; CHE 808d; CHE 875d; LAN 695d; BIO 829d
Abstract:
The dissertation was completed as a German-French joint research project (Cotutelle de Thèse) of the Technische Universität München and the Centre de biophysique moléculaire, CNRS UPR 4301, affiliated to the University of Orléans. Royal jelly is produced by the honey bee (Apis mellifera) by absorption and processing of plant pollen and nectar. It plays a key role in the proliferation and immunity of the growing insects and the organisation of their social system. Royal jelly is a potential sourc...     »
Translated abstract:
Die Dissertation entstand im Rahmen einer Deutsch-Französischen Doppelpromotion (Cotutelle de Thèse) zwischen TUM und Centre de Biophysique Moléculaire, CNRS / Université d’Orléans. Gelée royale wird von der Honigbiene (Apis mellifera) durch Absorption und Prozessierung der Pflanzensubstanzen Pollen und Nektar produziert und spielt eine Schlüsselrolle in der Vermehrung und Immunität der heranwachsenden Insekten und der Organisation ihres Sozialsystems. Gelée royale ist eine potentielle Quelle fü...     »
Publication :
Universitätsbibliothek der TU München
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=603410
Date of submission:
24.06.2003
Oral examination:
26.09.2003
Controlled terms:
Gelée royale Inhaltsstoff Antimikrobieller Wirkstoff
File size:
7065694 bytes
Pages:
213
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss2003092611138
Last change:
15.11.2006
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