User: Guest  Login
Original title:
Comparative analysis of meat-spoiling Photobacterium spp. and their response to modified atmospheres
Translated title:
Vergleichende Analyse fleischverderbender Photobacterium spp. und ihre Reaktion auf modifizierte Atmosphären
Author:
Fuertes Perez, Sandra
Year:
2022
Document type:
Dissertation
Institution:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.); Hall, Lindsay (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
NAT Naturwissenschaften (allgemein)
TUM classification:
LEB 020
Abstract:
Photobacterium (P.) phosphoreum, P. iliopiscarium and P. carnosum have been found to be relevant spoilage bacteria on meat. This thesis presents a novel culture-independent LAMP assay for their detection, and reveals large intra- and inter-species diversity from comparative analysis at the physiological, genomic and proteomic levels. Combination of high oxygen concentration and carbon dioxide impair their growth in single culture, although the presence of concomitant bacteria on meat can allevia...    »
Translated abstract:
Photobacterium (P.) phosphoreum, P. iliopiscarium und P. carnosum sind als relevante Fleischverderber beschrieben. Diese Arbeit präsentiert ein neues kulturunabhhängiges LAMP Assay für deren Detektion, und sie zeigt eine große intra- und inter-Spezies Diversität durch die vergleichende Analyse auf physiologischer, genomischer und proteomischer Ebene. Eine Kombination hoher Sauerstoffkonzentrationenn mit Kohlendioxid hemmt ihr Wachstum in Einzelkulturen. Dennoch kann die Anwesenheit begleitender...    »
Date of submission:
02.02.2022
Oral examination:
04.05.2022
File size:
20777224 bytes
Pages:
234
Last change:
10.06.2022
 BibTeX