User: Guest  Login
More Searchfields
Simple search
Original title:
Identifying Drivers of Food Waste in Grocery Retail: Empirical Research Insights
Translated title:
Identifizierung von Treibern der Lebensmittelverschwendung im Lebensmitteleinzelhandel: Empirische Forschungserkenntnisse
Author:
Wink, Konstantin
Year:
2024
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM Campus Straubing für Biotechnologie und Nachhaltigkeit
Institution:
Supply and Value Chain Management (Prof. Hübner)
Advisor:
Hübner, Alexander (Prof. Dr.)
Referee:
Hübner, Alexander (Prof. Dr.); Martinez de Albeniz, Victor (Prof., Ph.D.); Wuttke, David (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
WIR Wirtschaftswissenschaften
TUM classification:
WIR 778; UMW 030
Abstract:
The dissertation examines the causes of food waste in retail, a globally relevant issue. The doctoral thesis uses empirical research methods to analyze the impact of store characteristics, promotional items, and weather on spoilage rates. The work provides valuable insights for science and practitioners by identifying approaches to reduce food waste and promoting sustainability in the retail sector.
Translated abstract:
Die Dissertation untersucht die Ursachen von Lebensmittelverschwendung im Einzelhandel, einem global relevanten Thema. Mittels empirischer Forschungsmethoden wird der Einfluss von Filialmerkmalen, Aktionsartikeln und Wetter auf Verderbraten analysiert. Die Arbeit liefert wertvolle Erkenntnisse für Wissenschaft und Praxis, indem sie Ansätze zur Reduzierung von Lebensmittelabfällen aufzeigt und die Nachhaltigkeit im Einzelhandel fördert.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1752186
Date of submission:
17.09.2024
Oral examination:
17.12.2024
File size:
3319310 bytes
Pages:
172
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.org/urn:nbn:de:bvb:91-diss-20241217-1752186-0-4
Last change:
17.02.2025
 BibTeX