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Original title:
On the separation, thermal and shear induced modification, and study of the functional properties of the major whey protein fractions
Translated title:
Über die Isolierung, die thermisch- und scherinduzierte Modifikation sowie die funktionellen Eigenschaften der majoren Molkenproteinfraktionen
Author:
Toro Sierra, José Pablo
Year:
2016
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.)
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.); Hinrichs, Jörg (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie; OEK Ökotrophologie, Ernährungswissenschaft
Keywords:
whey proteins, a-Lactalbumin, b-Lactoglobulin, membrane separation, gelling, microparticulation, sheared gels, yoghurt, ice cream
Translated keywords:
Molkenprotein, a-Laktalbumin, b-Laktoglobulin, Membrantrennverfahren, Gelierung, Mikropartikulierung, Joghurt, Eiskrem
TUM classification:
OEK 100d; LEB 050d
Abstract:
A membrane fractionation procedure for the major whey proteins a-La and b-Lg in pilot scale was developed. The obtained fractions were characterized in terms of thermal denaturation kinetics, gelling properties, microparticulation, spray-drying and functionality when compared to their native mixture. Microparticles from the isolated major whey proteins showed different functional properties than those from the protein mixture in whey.
Translated abstract:
Ein Membranfraktionierungsverfahren für die Gewinnung von isolierten Fraktionen von a-La und b-Lg wurde entwickelt. Das Verhalten der gewonnenen Proteinfraktionen bei thermisch induzierter Denaturierung- und Gelierung, Mikropartikulierung, Sprühtrocknung und Funktionalität, im Vergleich zu der nativen Molkenproteinmischung, wurde charakterisiert. Es wurde festgestellt, dass beide Fraktionen in mikropartikulierter Form andere funktionelle Eigenschaften als die Mischpartikulate besitzen.
ISBN:
978-3-8439-3078-9
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1323432
Date of submission:
22.08.2016
Oral examination:
23.11.2016
Last change:
31.05.2017
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