User: Guest  Login
Original title:
Molecular-level analysis of non-volatile Maillard reaction products and their chemical interplay in model reactions
Translated title:
Molekulare Analyse nichtflüchtiger Maillard-Reaktionsprodukte und ihr chemisches Zusammenspiel in Modellreaktionen
Author:
Hemmler, Daniel
Year:
2019
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Schmitt-Kopplin, Philippe (Prof. Dr.)
Referee:
Schmitt-Kopplin, Philippe (Prof. Dr.); Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.); Yaylayan, Varoujan (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
CHE Chemie; LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LEB 050d
Abstract:
This thesis reports on the holistic and non-targeted analysis of initial and intermediate Maillard reaction products in sugar-amino acid model systems under thermal and photochemical conditions. (Ultra)high-resolution mass spectrometry methods and data analysis strategies were developed to simultaneously study hundreds of reaction products and their formation pathways. Despite a very high chemical diversity many of the reaction products followed simple and repetitive reaction patterns which prov...     »
Translated abstract:
In dieser Arbeit wird über die holistische und nicht-zielgerichtete Analyse von anfänglichen und intermediären Maillard-Reaktionsprodukten in Zucker-Aminosäure-Modellsystemen unter thermischen und photochemischen Bedingungen berichtet. (Ultra)hochauflösende massenspektrometrische Methoden und Datenanalysestrategien wurden entwickelt, um Hunderte Reaktionsprodukte und ihre Bildungswege gleichzeitig zu untersuchen. Trotz einer sehr hohen chemischen Diversität folgten viele der Reaktionsprodukte ei...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1482943
Date of submission:
09.04.2019
Oral examination:
17.12.2019
File size:
12464309 bytes
Pages:
201
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20191217-1482943-1-8
Last change:
03.02.2020
 BibTeX