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Original title:
Molecular interactions in chocolate and their impact on rheology – a molecular dynamics approach
Translated title:
Molekulare Interaktionen in Schokolade und ihr Einfluss auf die Rheologie – eine molekulardynamische Herangehensweise
Author:
Kindlein, Moritz
Year:
2020
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Briesen, Heiko (Prof. Dr.)
Referee:
Briesen, Heiko (Prof. Dr.); Zavadlav, Julija (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LEB 054d
Abstract:
In this dissertation, different molecular interactions in chocolate are explored in order to give mechanistic explanations for the rheological behavior of chocolate. This is done by performing molecular dynamics simulations. Phospholipids are examined in terms of their strength of interaction with crystalline sucrose at the cocoa butter interface and their concentration-dependent structures in chocolate. Cocoa butter immobilization on sucrose crystal surfaces is explored by calculating its mobil...     »
Translated abstract:
In dieser Dissertation werden verschiedene molekulare Interaktionen in Schokolade untersucht, um mechanistische Erklärungen für das rheologische Verhalten von Schokolade geben zu können. Dazu werden molekulardynamische Simulationen durchgeführt. Phospholipide werden hinsichtlich der Stärke ihrer Interaktion mit kristalliner Saccharose an der Grenzfläche zu Kakaobutter und ihrer konzentrationsabhängigen Strukturen in Schokolade untersucht. Kakaobutterimmobilisierung an Saccharosekristalloberfläch...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1483841
Date of submission:
17.04.2019
Oral examination:
18.05.2020
File size:
90422725 bytes
Pages:
152
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20200518-1483841-1-4
Last change:
04.06.2020
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