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Original title:
Untersuchung der Dynamik flüchtiger organischer Verbindungen von Schutzgas-verpacktem Fleisch als Grundlage für Intelligente Verpackungen
Translated title:
Investigation of the dynamics of volatile organic compounds of modified atmosphere packed meat as a basis for intelligent packaging
Author:
Franke, Corinna
Year:
2018
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Langowski, Horst-Christian (Prof. Dr.)
Referee:
Langowski, Horst-Christian (Prof. Dr.); Majschak, Jens-Peter (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LEB 150d
Abstract:
In dieser Arbeit wurden flüchtige Stoffwechselprodukte von Schutzgas-verpacktem Hähnchen- und Rindfleisch als mögliche Verderbsindikatoren untersucht. Zusätzlich wurden sensorische Untersuchungen durchgeführt. Die Versuche zeigten, dass keine der detektierten flüchtigen Verbindungen als Verderbsindikator geeignet war, da kein Schwellenwert von einzelnen Substanzen abgeleitet werden konnte, der das Haltbarkeitsende widerspiegelte. Zudem legten die Ergebnisse der sensorischen Untersuchungen dar, d...     »
Translated abstract:
Objective of this study was to evaluate volatile organic compounds from modified atmosphere packed chicken meat and beef as possible spoilage indicators. In addition, sensory analysis were undertaken. According to the results, none of the detected compounds was suitable as spoilage indicator. No threshold could be found that reflected the end of shelf life. Furthermore, the results from the sensory analysis showed that the quality of meat could not be determined by individual substances. Instead...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1416664
Date of submission:
20.12.2017
Oral examination:
29.06.2018
File size:
10233289 bytes
Pages:
254
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20180629-1416664-1-4
Last change:
14.08.2018
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