User: Guest  Login
More Searchfields
Simple search
Original title:
Functional characterization of the interaction of the immune receptor LORE and 3-hydroxy fatty acid elicitors in Brassicaceae
Translated title:
Funktionelle Charakterisierung der Wechselwirkung zwischen dem Immunrezeptor LORE und 3-Hydroxyfettsäure-Elizitoren in Brassicaceae
Author:
Shu, Lin-Jie
Year:
2023
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Ranf, Stefanie (Prof. Dr.)
Referee:
Ranf, Stefanie (Prof. Dr.); Schneitz, Kay Heinrich (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften
TUM classification:
LAN 240
Abstract:
How bacterial 3-hydroxy fatty acids are sensed by the immune receptor LORE in Arabidopsis thaliana at the molecular level and whether other species in Brassicaceae have LORE orthologs have yet to be completely determined. This dissertation examines the mechanism of LORE-mediated 3-hydroxy fatty acids sensing as well as the natural diversity of the immune receptor ligand-pair in Brassicaceae.
Translated abstract:
Wie bakterielle 3-Hydroxyfettsäuren durch den Immunrezeptor LORE in Arabidopsis thaliana auf molekularer Ebene erkannt werden und ob andere Arten der Brassicaceae LORE-Orthologe besitzen, ist noch nicht vollständig geklärt. Diese Dissertation untersucht den Mechanismus der LORE-vermittelten Erkennung von 3-Hydroxyfettsäuren sowie die natürliche Vielfalt des Immunrezeptor-Ligandenpaares in Brassicaceae.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1699511
Date of submission:
15.02.2023
Oral examination:
06.09.2023
File size:
11042848 bytes
Pages:
158
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20230906-1699511-1-8
Last change:
06.09.2024
 BibTeX