F. vesca, F. x. ananassa, FvXTH6, FvXTH9, Xyloglucan, XET, XEH, MXE, FvGDSL esterase/lipase
Übersetzte Stichworte:
F. vesca, F. x. ananassa, FvXTH6, FvXTH9, Xyloglucan, XET, XEH, MXE, FvGDSL esterase/lipase
TU-Systematik:
CHE 870d
Kurzfassung:
The ripening associated softening of fleshy fruit such as in the strawberry is related to the selective modification of cell wall architecture such as xyloglucan by the action of cell wall-modifying enzymes. Putative xyloglucan endotransglucosylase/hydrolase (XTH) genes from F. vesca namely FvXTH9 and FvXTH6 were characterized in detail. A FvGDSL esterase/lipase was found in native PAGE of F. x. ananassa fruit extract and showed esterase activity. These enzymes might promote strawberry fruit ripening through involvement in the modification of cell wall components.
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The ripening associated softening of fleshy fruit such as in the strawberry is related to the selective modification of cell wall architecture such as xyloglucan by the action of cell wall-modifying enzymes. Putative xyloglucan endotransglucosylase/hydrolase (XTH) genes from F. vesca namely FvXTH9 and FvXTH6 were characterized in detail. A FvGDSL esterase/lipase was found in native PAGE of F. x. ananassa fruit extract and showed esterase activity. These enzymes might promote strawberry fruit rip...
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Übersetzte Kurzfassung:
Das Weichwerden von Erdbeerfrüchten während der Reifung wird durch eine selektive Modifikation der Zellwandarchitektur vermittelt, wobei Xyloglucan durch modifizierende Enzyme abgebaut wird. In dieser Arbeit wurden FvXTH9 und FvXTH6, zwei putative xyloglucan endotranglucosylase/hydrolase Gene von F. vesca, charakterisiert. Weiterhin wurde eine FvGDSL Esterase/Lipase mittels einem nativen PAGE aus einem F. × ananassa Fruchtextrakt identifiziert. Die Ergebnisse bekräftigen die Annahme, dass diese Enzyme in die Modifizierung der Zellwand während der Fruchtreifung involviert sind.
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Das Weichwerden von Erdbeerfrüchten während der Reifung wird durch eine selektive Modifikation der Zellwandarchitektur vermittelt, wobei Xyloglucan durch modifizierende Enzyme abgebaut wird. In dieser Arbeit wurden FvXTH9 und FvXTH6, zwei putative xyloglucan endotranglucosylase/hydrolase Gene von F. vesca, charakterisiert. Weiterhin wurde eine FvGDSL Esterase/Lipase mittels einem nativen PAGE aus einem F. × ananassa Fruchtextrakt identifiziert. Die Ergebnisse bekräftigen die Annahme, dass diese...
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