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Original title:
Prozess- und Anlagenentwicklung zur kontinuierlichen Bierfermentation
Translated title:
Process and plant development for continuous beer fermentations
Author:
Müller-Auffermann, Konrad
Year:
2017
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Narziß, Ludwig (Prof. Dr.)
Referee:
Narziß, Ludwig (Prof. Dr.); Becker, Thomas (Prof. Dr. habil.); Eßlinger, Hans Michael (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
BRA Brauwesen
Keywords:
Kontinuierliche Fermentation, kontinuierliche Hauptgärung, Bierfermentation
Translated keywords:
Continuous fermentation, continuous main fermentation, beer fermentation
Abstract:
In dieser Abhandlung wird beschrieben, wie ein alternatives Verfahren und eine Vorrichtung zur kontinuierlichen Bierfermentation entwickelt wurde. Bevor der Prozess getestet wurde, erfolgten Basisexperimente, um den Anlagenbetrieb und die Vergleichbarkeit zu Batchprozessen zu ermöglichen. Anschließend wurde eine kontinuierlich betreibbare Pilotanlage konstruiert, in der vier Langzeitversuche erfolgten. Schlussendlich gelang es Produkte in angestrebter Qualität herzustellen, so dass Weiterentwick...     »
Translated abstract:
This dissertation describes how a novel process and pilot plant were developed to achieve continuous beer fermentation. Before this process and plant were tested, basic experiments were conducted to achieve comparability studies with batch-processes. Subsequently, a pilot plant, which could operate continuously, was constructed and, in four long-term studies, the pilot plant was tested. Ultimately, the pilot plant produced beer at the desired quality, allowing it to be refined to meet industrial...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1296733
Date of submission:
12.08.2016
Oral examination:
21.06.2017
File size:
14185496 bytes
Pages:
162
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20170621-1296733-1-4
Last change:
17.07.2017
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