Rychlik, Michael (Prof. Dr.); Köhler, Peter (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
CHE Chemie; LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LEB 020d LEB 034d LEB 070d LEB 313d LEB 314d CHE 505d CHE 507d; CHE 516d; CHE 531d; CHE 535d; CHE 808d; CHE 820d; CHE 870d; CHE 890d; BIO 320d; BIO 523d; BRA 210d; BRA 400d
Abstract:
A stable isotope dilution assay (SIDA) for the determination of the Fusarium mycotoxins enniatins (ENNs) A, A1, B, B1 and beauvericin (BEA) was developed.
Sixty-five cereals and related food samples from Germany, and 60 Chinese medicinal herb samples were analyzed by SIDA for contamination of ENNs and BEA.
The fate of ENNs and BEA during beer making was followed by SIDA, showing low carry over of these mycotoxins from barley to beer.
The effect of sourdough processing and baking on ENNs and BEA was studied by SIDA, which revealed that they were reduced partly from the starting materials.
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A stable isotope dilution assay (SIDA) for the determination of the Fusarium mycotoxins enniatins (ENNs) A, A1, B, B1 and beauvericin (BEA) was developed.
Sixty-five cereals and related food samples from Germany, and 60 Chinese medicinal herb samples were analyzed by SIDA for contamination of ENNs and BEA.
The fate of ENNs and BEA during beer making was followed by SIDA, showing low carry over of these mycotoxins from barley to beer.
The effect of sourdough processing and baking on ENNs and B...
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Translated abstract:
Eine Stabilisotopenverdünnungsanalyse (SIVA) für die Fusarium-Mycotoxine Enniatine (ENNs) A, A1, B, B1 und Beauvericin (BEA) wurde entwickelt. Fünfundsechzig Proben von Getreiden und Getreideprodukten und 60 chinesische Heilkräuter wurden durch SIVA analysiert. Das Verhalten der ENNs und BEA während der Bierherstellung wurde durch SIVA verfolgt und ergab einen geringen Übergang der Toxine von der Gerste ins Bier. Die Auswirkung der Sauerteiggärung und des Backens auf die Toxine wurde ebenfalls durch SIVA untersucht und ergab eine Reduktion der Gehalte im Vergleich zu denjenigen der Zutaten.
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Eine Stabilisotopenverdünnungsanalyse (SIVA) für die Fusarium-Mycotoxine Enniatine (ENNs) A, A1, B, B1 und Beauvericin (BEA) wurde entwickelt. Fünfundsechzig Proben von Getreiden und Getreideprodukten und 60 chinesische Heilkräuter wurden durch SIVA analysiert. Das Verhalten der ENNs und BEA während der Bierherstellung wurde durch SIVA verfolgt und ergab einen geringen Übergang der Toxine von der Gerste ins Bier. Die Auswirkung der Sauerteiggärung und des Backens auf die Toxine wurde ebenfalls...
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