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Original title:
Fermentation mit In-situ-Extraktion und In-situ-Elektroextraktion
Translated title:
Fermentation with In-situ-Extraction and In-situ-Electroextraction
Author:
Klose, Martin C.
Year:
2000
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Maschinenwesen
Advisor:
Stichlmair, Johann (Prof. Dr. Dr. habil.)
Referee:
Stichlmair, Johann (Prof. Dr. Dr. habil.); Staudenbauer, Walter (Prof. Dr.)
Format:
Text
Language:
de
Subject group:
MAS Maschinenbau
Controlled terms:
Kontinuierliche Fermentation; Clostridium thermosaccharolyticum; Metabolit; Extraktion; Elektroextraktion; In situ
Abstract:
Bei vielen Fermentationen limitieren die Produkte den Stoffwechsel der eingesetzten Mikroorganismen. In der Arbeit wurde die Anwendung der prozeßintegrierten Stoffabtrennungsverfahren In-situ-Extraktion und In-situ-Elektroextraktion bei kontinuierlichen Fermentationen mit dem thermophilen, strikt anaeroben Mikroorganismus Thermoanaerobacterium thermosaccharolyticum untersucht. Es gelang die gleichzeitige Abtrennung der inhibierenden Fermentationsprodukte Ethanol, Milch-, Essig- und Buttersäure a...     »
Translated abstract:
With many fermentations the products limit the metabolism of the applied microorganisms. In this work the application of the process-integrated material separation procedures in-situ-extraction and in-situ-electroextraction was examined with continuous fermentations of the thermophilic, strictly anaerobic microorganism Thermoanaerobacterium thermosaccharolyticum. The simultaneous separation of the inhibitive fermentation products ethanol, lactic acid, acetic acid and butyric acid from the cultiv...     »
Publication :
Universitätsbibliothek der TU München
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=601821
Date of submission:
19.10.2000
Oral examination:
19.12.2000
File size:
3560541 bytes
Pages:
98
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss2000121917711
Last change:
10.07.2007
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