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Original title:
Dissection of the molecular mechanism of hop inhibition in Lactobacillus brevis
Translated title:
Aufgliederung des molekularen Mechanismus der Hopfenhemmwirkung in Lactobacillus brevis
Author:
Schurr, Benjamin Christoph
Year:
2014
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.); Schwab, Wilfried (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften; BRA Brauwesen
Keywords:
L. brevis, hop inhibition, molecular mechanism, biotechnology, food preservation
Translated keywords:
L. brevis, Hopfenhemmwirkung, molekularer Mechanismus, Biotechnologie, Lebensmittelkonservierung
Abstract:
Hop inhibition in L. brevis was analysed focusing on microbial viability, physiology, metabolism and electrochemical membrane characteristics. Synergistic effects of hop compounds, mechanisms involved in multifactorial hop tolerance and iso-α-acid inhibition, as well as the roles of pH- and redox-homeostasis were elucidated. Possible applications of hop derived substances in biotechnology and food preservation are highlighted.
Translated abstract:
In dieser Arbeit wurde die Hopfenhemmwirkung anhand von Überlebensfähigkeit, Physiologie, Stoffwechsel und elektrochemischer Membrancharakteristika in L. brevis untersucht. Synergismen von Hopfenkomponenten und Mechanismen, die an der multifaktoriellen Hopfentoleranz beteiligt sind, wurden gezeigt. Die iso-α-Säuren induzierte Hemmung wurde aufgeklärt und die Rolle von pH- und Redox-Homöostase dargestellt. Mögliche Anwendungen in der Biotechnologie und der Lebensmittelkonservierung wurden heraus...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1226394
Date of submission:
27.08.2014
Oral examination:
28.11.2014
File size:
4338948 bytes
Pages:
179
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20141128-1226394-0-1
Last change:
17.12.2014
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