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Original title:
Technological separation and analysis of flavanones from different plants and their microbiological activity
Translated title:
Technologische Trennung und Analytik von chiralen Flavanonen aus verschiedenen Pflanzenmaterialien und ihre mikrobiologische Wirkung
Author:
Proczek, Iwona Malgorzata
Year:
2011
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Parlar, Harun (Prof. Dr. Dr. h.c.)
Referee:
Parlar, Harun (Prof. Dr. Dr. habil. Dr. h.c.); Bledzki, Andrzej K. (Univ.-Prof. Dr. Dr. h.c.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften; CHE Chemie; CIT Chemie-Ingenieurwesen, Technische Chemie, Biotechnologie; LEB Lebensmitteltechnologie; MED Medizin
Keywords:
Enantioseparation, Plant Extracts, Food Preservation, Extraction, Flavanones, Flavonoids, Antimicrobial activity, Inhibition, Chirality, Chiral separation, Microbiological Methods
Translated keywords:
Enantiomerentrennung, Pflanzenextrakte, Lebensmittelkonservierung, Extraktion, Flavanone, Flavanoide, antimikrobielle Aktivität, Inhibition, chirale Trennung, mikrobiologische Methoden
Abstract:
The microbial quality of food products has a broad influence on their shelf life. Because of legislation issues and consumers’ demands, there is an increasing demand for natural and minimally processed ingredients that might sufficiently extend the shelf life of food products and guarantee a high degree of safety. The present study demonstrates that flavanones extracted from plants are non-toxic and active against a range of food-borne microorganisms, including pathogens. Antimicrobial propertie...     »
Translated abstract:
Die mikrobielle Eigenschaft von Lebensmittelprodukten hat einen großen Einfluss auf deren Haltbarkeit und Qualität. Aus lebensmittelrechtlichen Gründen, aber auch wegen der hohen Nachfrage von Konsumenten nach natürlichen und möglichst unverarbeiteten Ingredienzien, die die Kapazität haben, die Haltbarkeit und Sicherheit von Lebensmitteln zu verbessern, wurden in dieser Arbeit die diesbezüglichen Eigenschaften von ausgewählten Flavanonen untersucht. Es konnte festgestellt werden, dass die aus Pf...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1007279
Date of submission:
26.01.2011
Oral examination:
29.07.2011
File size:
5729241 bytes
Pages:
279
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20110729-1007279-1-9
Last change:
12.08.2011
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