Efficient and Flexible Partitioned Simulation of Fluid-Structure Interactions
Effiziente und Flexible Partitionierte Simulation von Fluid-Struktur-Wechselwirkungen
Fakultät für Informatik
Bungartz, Hans-Joachim (Prof. Dr.)
Bungartz, Hans-Joachim (Prof. Dr.); Rank, Ernst (Prof. Dr.); Mehl, Miriam (Prof. Dr.)
DAT Datenverarbeitung, Informatik
numerical simulation, fluid-structure interaction, partitioned approach
Numerische Simulation, Fluid-Struktur-Wechselwirkung, Partitionierter Ansatz
Numerical simulation of multi-physics scenarios such as fluid-structure interaction shows a constantly rising complexity due to the integration of additional functionalities. The partitioned approach allows for reducing this complexity by reusing existing software for the physical fields and their coupling. The current situation in the communities is characterized by a lack of a commonly used coupling software. This work tries to improve on that by providing a flexible and extensible coupling en...    »