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Original title:
Thermal aggregation of whey proteins under shear stress and the effects on microparticulation in a high moisture extrusion process
Translated title:
Thermische Aggregation von Molkenproteinen unter Scherung und die Effekte auf die Mikropartikulierung in einem Nassextrusionsprozess
Author:
Wolz, Maria Magdalena
Year:
2018
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.)
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.); Drusch, Stephan (Pof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
whey proteins, aggregation, high moisture extrusion
Translated keywords:
Molkenproteine, Aggregation, Nassextrusion
TUM classification:
LAN 820d
Abstract:
Thermal aggregation of whey proteins is the basis for microparticulation. A high moisture extrusion process, which enables the targeted control of micro-particle properties, was developed and evaluated. The aggregation behavior at high protein concentrations, and in particular, the effect of shear, was investigated. The resulting correlations allow a deeper understanding of the underlying aggregation mechanisms in thermo-mechanical processes, such as extrusion.
Translated abstract:
Die thermische Aggregation von Molkenproteinen ist die Grundlage der Mikropartikulierung. Ein Nassextrusionsprozess zur gezielten Kontrolle und Steuerung der Eigenschaften der Mikropartikulate wurde entwickelt und ausgewertet. Das Aggregationsverhalten bei hohen Proteinkonzentrationen und insbesondere der Einfluss der Scherung wurden untersucht. Die sich daraus ergebenden Zusammenhänge ermöglichen ein tieferes Verständnis der zu Grunde liegenden Aggregationsmechanismen in thermo-mechanischen Pro...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1376095
Date of submission:
22.08.2017
Oral examination:
14.05.2018
File size:
4333907 bytes
Pages:
143
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20180514-1376095-1-4
Last change:
28.05.2018
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