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Original title:
Turbidity identification in Beer using Raman micro-spectroscopy (RMS)
Translated title:
Trübungsidentifizierung in Bier mittels Raman-Mikrospektroskopie (RMS)
Author:
Kahle, Eva-Maria
Year:
2022
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Jacob, Friedrich (Prof. Dr.)
Referee:
Jacob, Friedrich (Prof. Dr.); Weuster-Botz, Dirk (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BRA Brauwesen
Keywords:
Raman, Beer, Turbidity
Translated keywords:
Raman, Bier, Trübung
Abstract:
The identification of turbidity particles is an important part of brewery analysis. To find the origin of the turbidity, it is important to know its composition. Cloudiness, opalescence, or a milky appearance in beverages is usually undesirable and leads the consumer to suspect that the product is of lower quality or even product spoilage. In this research, Raman micro-spectroscopy (RMS) was used for the first time to detect specific turbidity particles in beer. This method allows the chemical c...     »
Translated abstract:
Die Identifizierung von Trübungspartikeln ist ein wichtiger Bestandteil der Brauereianalyse. Um den Ursprung der Trübung zu finden, ist es wichtig, ihre Zusammensetzung zu kennen. Trübungen, Opaleszenz oder ein milchiges Aussehen in Getränken sind in der Regel unerwünscht und lassen den Verbraucher vermuten, dass das Produkt von minderer Qualität oder sogar verdorben ist. In dieser Untersuchung wurde zum ersten Mal die Raman-Mikrospektroskopie (RMS) eingesetzt, um spezifische Trübungspartikel in...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1627453
Date of submission:
01.10.2021
Oral examination:
29.03.2022
File size:
41654450 bytes
Pages:
124
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20220329-1627453-1-8
Last change:
10.05.2022
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