Effects of supplementing amylase and potease to ruminant diet on rumen fermentation characteristics and the rumen microbiota
Translated title:
Effekte einer Amylase- und Proteasesupplementierung auf die ruminalen Abbaucharakteristika und die Pansenmikroorganismen von trockenstehenden Milchkühen
Author:
Deml, Mirko
Year:
2017
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Windisch, Wilhelm (Prof. Dr.)
Referee:
Windisch, Wilhelm (Prof. Dr.); Pfaffl, Michael (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften; LAN Landbauwissenschaft; VET Veterinärmedizin
The objective of the study was to evaluate the effects of amylase (A) and protease (P) supplementation on rumen fermentation characteristics, rumen microbiota and total tract digestibility of non-lactating, cannulated dairy cows. Animals were used in a Latin square design with following enzyme treatments: A, P, A+P. Enzyme supplementation significantly increased ruminal degradability of maize grain, maize silage and soybean meal. Effects on maize were plainest when a combination of A and P was supplemented. Rumen microbiota and total tract digestibility were not affected by enzyme supplementation.
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The objective of the study was to evaluate the effects of amylase (A) and protease (P) supplementation on rumen fermentation characteristics, rumen microbiota and total tract digestibility of non-lactating, cannulated dairy cows. Animals were used in a Latin square design with following enzyme treatments: A, P, A+P. Enzyme supplementation significantly increased ruminal degradability of maize grain, maize silage and soybean meal. Effects on maize were plainest when a combination of A and P was s...
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Translated abstract:
Das Ziel der Studie war es Effekte einer Amylase- (A) und Proteasesupplementierung (P) auf die Pansenfermentation, die Pansenmikroorganismen und die Gesamtverdaulichkeit von trockenstehenden, fistulierten Kühen zu untersuchen. Die Tiere wurden als Lateinisches Quadrat mit folgenden Enzymbehandlungen eingesetzt: A, P, A+P. Die Supplementierung führte zu einer gesteigerten ruminalen Abbaubarkeit von Körnermais, Maissilage und Sojaextraktionsschrot, wobei die Effekte bei Mais am deutlichsten waren wenn A und P als Kombination verabreicht wurden. Die Pansenmikroorganismen und die Gesamtverdaulichkeit wurden nicht durch die Enzymsupplementierung beeinflusst.
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Das Ziel der Studie war es Effekte einer Amylase- (A) und Proteasesupplementierung (P) auf die Pansenfermentation, die Pansenmikroorganismen und die Gesamtverdaulichkeit von trockenstehenden, fistulierten Kühen zu untersuchen. Die Tiere wurden als Lateinisches Quadrat mit folgenden Enzymbehandlungen eingesetzt: A, P, A+P. Die Supplementierung führte zu einer gesteigerten ruminalen Abbaubarkeit von Körnermais, Maissilage und Sojaextraktionsschrot, wobei die Effekte bei Mais am deutlichsten waren...
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