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Original title:
Numerical Investigation of Thermofluiddynamical Heterogeneities during High Pressure Treatment of Biotechnological Substances
Translated title:
Numerische Untersuchungen thermofluiddynamischer Heterogenitäten während der Hochdruckbehandlung von biotechnologischen Substanzen
Author:
Kitsubun, Panit
Year:
2006
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Hartmann, Christoph (Dr.-Ing.habil.)
Referee:
Delgado, Antonio (Prof. Dr. habil.); Friedrich, Rainer (Prof. Dr.-Ing.habil.); Sommer, Karl (Prof. Dr.-Ing.)
Format:
Text
Language:
en
Subject group:
MAS Maschinenbau; MTA Technische Mechanik, Technische Thermodynamik, Technische Akustik; LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
High pressure treatment; heterogeneity; inactivation
Translated keywords:
Hochdruckbehandlung; Heterogenitäten; Inaktivierung
TUM classification:
LEB 123d; MAS 980d; MTA 720d
Abstract:
High pressure technology is a new application in the preparation and preservation of biotechnological substances, e.g. food. Here, biotechnological substances are treated with pressures up to 1,000 MPa in high pressure autoclaves. During the procedure of the volume change work is converted into internal energy, so that the temperature in high pressure autoclaves increases. In smaller high pressure autoclaves, such temperature increase can be controlled effectively. In larger high pressure autocl...     »
Translated abstract:
Die Hochdrucktechnologie ist eine neuartige Anwendung zur Zubereitung und Haltbarmachung von biotechnologischen Substanzen, z. B. Lebensmitteln. Hierbei werden biotechnologische Substanzen in sog. Hochdruckautoklaven bei Drücken bis zu 1.000 MPa behandelt. Beim Vorgang der Kompression wird die Volumenänderungsarbeit in innere Energie umgesetzt, so dass sich die Temperatur im Hochdruckautoklaven erhöht. In kleineren Hochdruckautoklaven lassen sich solche Temperaturerhöhungen relativ einfach mit E...     »
Publication :
Universitätsbibliothek der Technischen Universität München
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=603728
Date of submission:
16.03.2006
Oral examination:
26.07.2006
Controlled terms:
Lebensmittel Hochdrucktechnik Temperaturverteilung Hochdruckbehälter Strömungsmechanik
File size:
4774079 bytes
Pages:
168
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss20060818-2207245587
Last change:
14.11.2006
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