Chemical characterization and influence on the fitness of Drosophila suzukii of different yeast species and yeast-based attract-and-kill formulations
Translated title:
Chemische Charakterisierung und Einfluss von verschiedenen Hefespezies und hefebasierten attract-and-kill Formulierungen auf die Fitness von Drosophila suzukii
In this study, the chemical basis was established for the functional explanation of a yeast fermentation-based prototype of an attract-and-kill formulation towards the fruit fly Drosophila suzukii, a common pest in vineyards and cherry production. It could be demonstrated that specific yeasts produce compounds, which attract the fly and are components of its nutrition. This yeast-based attraction and feeding mechanism can be effectively exploited to reduce the amount of insecticide needed on the plants. Specific compounds could be identified, which promote these effects.
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In this study, the chemical basis was established for the functional explanation of a yeast fermentation-based prototype of an attract-and-kill formulation towards the fruit fly Drosophila suzukii, a common pest in vineyards and cherry production. It could be demonstrated that specific yeasts produce compounds, which attract the fly and are components of its nutrition. This yeast-based attraction and feeding mechanism can be effectively exploited to reduce the amount of insecticide needed on the...
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Translated abstract:
In dieser Studie wurden die chemischen Grundlagen für die funktionelle Erklärung eines auf Hefefermentation basierenden Prototyps einer attract-and-kill Formulierung gegen die Fruchtfliege Drosophila suzukii, einem häufigen Schädling in Weinbergen und im Kirschenanbau, geschaffen. Es konnte gezeigt werden, dass spezifische Hefen Verbindungen produzieren, die die Fliege anlocken und Bestandteile ihrer Nahrung sind. Dieser hefebasierte Anlock- und Fütterungsmechanismus kann effektiv ausgenutzt werden, um die Menge der benötigten Insektizide auf den Pflanzen zu reduzieren. Es konnten spezifische Verbindungen identifiziert werden, die diese Effekte fördern.
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In dieser Studie wurden die chemischen Grundlagen für die funktionelle Erklärung eines auf Hefefermentation basierenden Prototyps einer attract-and-kill Formulierung gegen die Fruchtfliege Drosophila suzukii, einem häufigen Schädling in Weinbergen und im Kirschenanbau, geschaffen. Es konnte gezeigt werden, dass spezifische Hefen Verbindungen produzieren, die die Fliege anlocken und Bestandteile ihrer Nahrung sind. Dieser hefebasierte Anlock- und Fütterungsmechanismus kann effektiv ausgenutzt wer...
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