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Original title:
New biomarkers of habitual dietary intake in observational studies
Translated title:
Neue Biomarker des gewöhnliches Verzehrs in Beobachtungsstudien
Author:
Mitry, Patricia Adel Rafik
Year:
2020
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Linseisen, Jakob (Prof. Dr.)
Referee:
Linseisen, Jakob (Prof. Dr.); Hauner, Johann J. (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
OEK 100d; LEB 050d
Abstract:
Identifying new habitual dietary biomarkers in observational studies could improve the characterization of nutritional status in study subjects and offer a deeper understanding of the effects of diet on the human body, independent of dietary assessment measurement errors. This dissertation emphasizes the need to identify new habitual dietary biomarkers in different biosamples in observational studies and to highlight the emerging field of nutritional metabolomics and relevant analytical methods.
Translated abstract:
Identifizierung neuer Biomarker des gewöhnlichen Verzehrs, könnte ein tieferes Verständnis der Einflüsse von Ernährungsbestandteilen und Ernährungsgewohnheiten auf den Menschen ermöglichen. Das Ziel dieser Dissertation ist, die Notwendigkeit der Identifizierung solcher Biomarker des gewöhnlichen Verzehrs in verschiedenen Bioproben aus Beobachtungsstudien zu unterstreichen und dieses aufstrebende Gebiet der Ernährungs-Metabolomics und deren analytische Methoden hervorzuheben.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1536367
Date of submission:
29.01.2020
Oral examination:
09.06.2020
File size:
3353254 bytes
Pages:
111
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20200609-1536367-1-4
Last change:
04.08.2020
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