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Original title:
Identifizierung orosensorisch wirksamer Modulatoren des Fettgeschmacks von Nahrungsfetten
Translated title:
Identification of orosensorically effective modulators of the fat taste of dietary fats
Author:
Stein, Julia Victoria
Year:
2018
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.)
Referee:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.); Schieberle, Peter (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
CHE 513d
Abstract:
Im Rahmen dieser Arbeit konnten erste wichtige Erkenntnisse bezüglich der oralen Wahrnehmung von Nahrungsfetten gewonnen werden. So spielt die lipolytische Aktivität, sezernierter Lipasen aus humanen Speicheldrüsen, eine entscheidende Rolle. Darüber hinaus konnte die Bedeutung einer lipidähnlichen Textur zur Wahrnehmung eines Fettgeschmacks aufgezeigt werden.
Translated abstract:
Whithin the scope of this thesis, first important findings concerning the oral perception of dietary fats could be gained. So the lipolytic activity of secreted lipases from human salivary glands plays a decisive role. In addition the importance of a lipid-like texture for the perception of fat taste could be demonstrated.
Series:
Lebensmittelchemie
ISBN:
978-3-8439-3768-9
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1375809
Date of submission:
08.12.2017
Oral examination:
05.07.2018
Last change:
31.10.2018
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