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Original title:
Alginate-based Edible Coating to Maintain Quality Attributes of Fresh-cut Fruits
Translated title:
Essbare Beschichtung auf Alginatbasis zur Erhaltung der Qualitätseigenschaften von frisch geschnittenen Früchten
Author:
Parreidt, Tugce
Year:
2021
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Langowski, Horst-Christian (Prof. Dr.)
Referee:
Langowski, Horst-Christian (Prof. Dr.); Schwab, Wilfried (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
Edible coating, alginate, crosslinking, fruits, quality
Translated keywords:
Essbare Beschichtung, Alginat, Vernetzung, Früchte, Qualität
TUM classification:
PHY 822
Abstract:
The demand for fresh-like processed food products packed in environmentally friendly, bio-degradable packaging materials is an emerging trend of today's consumers. This thesis's overall goal was to supply an alginate-based edible coating method that improved the postharvest quality of fresh fruits, either cut (cantaloupe) or whole (strawberry). For achieving this goal, this study highlighted the key points in alginate-based coating design.
Translated abstract:
Die Nachfrage nach frischen, verarbeiteten Lebensmitteln, die in umweltfreundlichen, biologisch abbaubaren Verpackungsmaterialien verpackt sind, ist ein aufkommender Trend der heutigen Verbraucher. Das übergeordnete Ziel dieser Arbeit war es, eine essbare Beschichtungsmethode auf Alginatbasis bereitzustellen, die die Nacherntequalität von frischen Früchten, entweder geschnitten (Cantaloupe) oder ganz (Erdbeere), verbessert. Um dieses Ziel zu erreichen, hat diese Studie die wichtigsten Punkte bei...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1584762
Date of submission:
03.02.2021
Oral examination:
21.07.2021
File size:
43962369 bytes
Pages:
195
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20210721-1584762-1-2
Last change:
03.11.2021
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