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Original title:
Molekulare Untersuchungen zur Interaktion von flüchtigen mit nicht-flüchtigen Kaffeeinhaltsstoffen
Translated title:
Molecular Studies on the Interaction of Volatile and Non-Volatile Coffee Ingredients
Author:
Hegmanns, Christian
Year:
2015
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.)
Referee:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.); Schieberle, Peter (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
CHE 513d
Abstract:
In dieser Arbeit wurden grundlegende Kenntnisse zur Interaktion der Aromastoffe 2-Furfurylthiol, Acetaldehyd und 2-Methylpropanal mit nicht-flüchtigen Kaffeeinhaltsstoffen gewonnen. Zwölf neuartige, davon sechs bitter schmeckende und zwei bekannte Reaktionsprodukte konnten in ihrer Struktur aufgeklärt werden und tragen zum molekularen Verständnis des Aromaverlustes bei der Bereitung bzw. Lagerung von Kaffeegetränken bei.
Translated abstract:
In this work fundamental knowledge was gained on the interaction of the key-volatiles 2-furfurylthiol, acetaldehyde and 2-methylpropanal with non-volatile coffee ingredients. The structures of twelve new, and two well-known reaction products were elucidated. These findings gained knowledge contribute to the understanding of flavor loss in the preparation and storage of coffee beverages. Furthermore six of the compounds showed a bitter taste and thus expand the knowledge of coffee bitterness.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1243353
Date of submission:
17.03.2015
Oral examination:
20.07.2015
Last change:
09.11.2015
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