User: Guest  Login
Original title:
Dairy fouling characterization and detection by means of electrochemical and low-field NMR techniques
Translated title:
Charakterisierung und Detektion von Fouling mittels elektrochemischer Verfahren und Niederfeld-NMR
Author:
Fysun, Olga
Year:
2020
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Langowski, Horst-Christian (Prof. Dr.)
Referee:
Langowski, Horst-Christian (Prof. Dr.); Kohlus, Reinhard (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LEB 150d
Abstract:
Fouling in food processing equipment is a known problem in the food production. There is a demand on advanced monitoring techniques for the food processing equipment. This doctoral thesis explores two techniques for the real-time detection of the microbiologically-induced and non-microbiologically-induced dairy fouling as well as of the cleaning media. Two monitoring techniques based on electrochemistry and low-field NMR were investigated in this work. It has been demonstrated that both techniqu...     »
Translated abstract:
Ablagerungen in Lebensmittelverarbeitungsanlagen sind ein bekanntes Problem bei der Lebensmittelherstellung. Es besteht ein Bedarf an neuen Überwachungstechniken für die Lebensmittelverarbeitungsanlagen. In dieser Dissertation werden zwei Techniken zum Echtzeitnachweis der mikrobiologisch und nicht mikrobiologisch bedingten Ablagerungen untersucht und systematisch Faktoren analysiert, die die Ablagerungsbildung beeinflussen. Es werden verschiedene Überwachungsmethoden untersucht, die auf Elektro...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1534565
Date of submission:
28.01.2020
Oral examination:
21.09.2020
File size:
34653395 bytes
Pages:
156
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20200921-1534565-1-4
Last change:
27.10.2020
 BibTeX