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Original title:
The effect of reducing the n-6/n-3 fatty acid ratio during pregnancy and lactation on maternal and fetal adipokines
Translated title:
Der Einfluss einer Reduktion des n-6/n-3 Fettsäure-Quotienten in der mütterlichen Ernährung während der Schwangerschaft und Stillzeit auf mütterliche und fötale Adipokine
Author:
Schmid, Daniela
Year:
2011
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Hauner, Johann J. (Prof. Dr.)
Referee:
Hauner, Johann J. (Prof. Dr.); Kratzsch, Jürgen (Prof. Dr.); Skurk, Thomas (Priv.-Doz. Dr.)
Language:
en
Subject group:
MED Medizin; OEK Ökotrophologie, Ernährungswissenschaft
Abstract:
The INFAT-study examines the effect of a reduction in the ratio of n-6/n-3 long-chain polyunsaturated fatty acids in the maternal diet during pregnancy and lactation on adipose tissue development of the infant. The aim of this thesis was to investigate the effect of the dietary intervention on adipokines (leptin, sOB-R, adiponectin) and insulin in maternal blood and breast milk samples during pregnancy and lactation in a subgroup of the INFAT-study. Moreover, these adipokines, insulin and other...     »
Translated abstract:
Die INFAT-Studie untersucht den Einfluss einer Senkung des n-6/n-3 Fettsäure-Quotienten in der mütterlichen Ernährung während der Schwangerschaft und Stillzeit auf die Fettgewebsentwicklung beim Neugeborenen. Das Ziel dieser Arbeit war es in einer Subgruppe der INFAT-Studie den Einfluss der Intervention auf den Verlauf der Konzentrationen von Adipokinen (Leptin, sOB-R, Adiponektin) und Insulin im mütterlichen Blut und in der Muttermilch während der Schwangerschaft und Stillperiode zu untersuchen...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1070560
Date of submission:
06.04.2011
Oral examination:
26.10.2011
File size:
4062500 bytes
Pages:
174
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20110823-1070560-1-3
Last change:
22.11.2011
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