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Original title:
Behavior and elimination of pesticide residues during supercritical carbon dioxide extraction of essential oils of spice plants and analysis of pesticides in high-lipid-content plant extracts
Translated title:
Das Verhalten und Eliminierung von Pestizidrückständen bei der Extraktion von Gewürzen mit Überkritischem Kohlendioxid (HD-Extrakt) und die Analyse von Pestiziden in lipidreichen Pflanzenextrakten
Author:
Amajuoyi, Kingsley Ifeanyi
Year:
2001
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Parlar, H. (Univ.-Prof. Dr. Dr. hc.)
Referee:
Görg, A. (apl. Prof. Dr.); Nitz, Siegfried (Prof. Dr. Dr. habil.)
Format:
Text
Language:
en
Subject group:
UMW Umweltschutz und Gesundheitsingenieurwesen; LAN Landbauwissenschaft; CHE Chemie
Keywords:
Spices; Spice-extracts; Pesticide-residues; Fluid-CO2-extraction; ; Paprika; Simultaneous extraction and chromatographic separation (SECS) Paprika-permeation-chromatography (PPC); Countercurrent chromatography.
Translated keywords:
Gewürze; Gewürzextrakte; HD-Extraktion; HD-Extraktion; Fluidextaktion; Pestizide; Pestizidrückstände; Aufarbeitungsmethode; Gegenstrom-chromatographie; Paprika-permeation-chromatographie; Simultan-Extraktion- und chromatographische Diskriminierung
TUM classification:
UMW 152d; LAN 260d; CHE 516d
Abstract:
With the production of pesticide-free extracts as an objective, this research investigations commenced with the extraction of spices of various provenance. Firstly, by a conventional solvent extraction and ascertaining the level of pesticide contamination. This was followed by fluid CO2 extraction. The level of pesticide contamination for these extracts from both extraction methods were compared. The work proceeded with the investigation of various parameters influencing pesticides behavior duri...     »
Translated abstract:
Fünf repräsentative Gewürzproben aus verschiedenen Ländern wurden auf ihre Pestizidrückstände hin untersucht. Mit Hilfe der erzielten Daten wurde ein Belastungsprofil erstellt. Danach erfolgte die Fluidextraktion, um herauszufinden, welche der Rückstände sich bevorzugt in den HD-Extrakten anreichern. Mit Hilfe der Variation der physikalisch-chemischen Parameter der Extraktion und der Anwendung einer simultanen Extraktion-Chromatographischen Diskriminierungsmethode wurden wissenschaftlichen Krite...     »
Publication :
Universitätsbibliothek der TU München
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=603193
Date of submission:
01.03.2001
Oral examination:
01.10.2001
Controlled terms:
Gewürzpflanzen Extrakt Destraktion Pflanzenschutzmittel Abbaureaktion; Gewürzpflanzen Extrakt Chemische Analyse Pflanzenschutzmittel; Gewürzpflanzen Pestizidrückstand Destraktion
File size:
1511939 bytes
Pages:
200
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss2001100108964
Last change:
27.09.2005
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