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Original title:
Characterization of protein and peptide sensing processes in the gut coupled to gastrointestinal hormone secretion using ex-vivo models
Translated title:
Charakterisierung von Protein und Peptid Sensing-Prozessen im Darm gekoppelt an gastrointestinale Hormon Sekretion unter Benutzung von ex-vivo Modellen.
Author:
Fourchaud, Laure
Year:
2011
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Daniel, Hannelore (Prof. Dr.)
Referee:
Daniel, Hannelore (Prof. Dr.); Klingenspor, Martin (Prof. Dr.); Fromentin, Gilles (Priv.-Doz. Dr.)
Language:
en
Subject group:
OEK Ökotrophologie, Ernährungswissenschaft
Abstract:
The gut hormones (GH) are secreted from intestinal L-cells in response to protein degradation products (peptide) present in the lumen after a meal and are known to participate in food intake control. However the sensing and the intracellular mechanisms underlying GH secretion to protein from intestinal L-cells have remained undefined and the current in vitro models are very limited for the study of nutrient sensing leading to GH secretion. By combining in vitro and ex vivo approaches, we have es...     »
Translated abstract:
Das Darmhormon GLP-1 wird nach einer Mahlzeit aus intestinalen L-Zellen sezerniert und spielt u. a. eine Rolle bei der Kontrolle der Nahrungsaufnahme. Die Wahrnehmungs- und intrazellulären Signaltransduktionsmechanismen, die zur GLP-1-Sekretion nach Proteinstimulierung führen, sind jedoch bisher nicht bekannt, und die gängigen in vitro Modelle zur Untersuchung dieser Prozesse sind limitiert. Durch die Kombination von in vitro und ex vivo Ansätzen wurden hier physiologisch relevante neue Modelle...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=997579
Date of submission:
11.10.2010
Oral examination:
11.03.2011
File size:
4598509 bytes
Pages:
105
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20110311-997579-1-9
Last change:
29.03.2011
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