Benutzer: Gast  Login
Dokumenttyp:
Clinical Trial; Journal Article; Article
Autor(en):
Schulte-Frohlinde, E; Wagenpfeil, S; Willis, J; Lersch, C; Eckel, F; Schmid, R; Schusdziarra, V
Titel:
Role of meal carbohydrate content for the imbalance of plasma amino acids in patients with liver cirrhosis.
Abstract:
BACKGROUND AND AIM: Imbalance of circulating branched chain amino acids (BCAA) versus aromatic amino acids (AAA) and hyperinsulinemia are common metabolic alterations in patients with liver cirrhosis. The aim of this study was to characterize the effect of the carbohydrate component of a protein-rich mixed meal on postprandial plasma concentrations of 21 amino acids, insulin and C-peptide in patients with compensated liver cirrhosis. Furthermore, the effect of a dietary intervention on the metab...     »
Zeitschriftentitel:
J Gastroenterol Hepatol
Jahr:
2007
Band / Volume:
22
Heft / Issue:
8
Seitenangaben Beitrag:
1241-8
Sprache:
eng
Volltext / DOI:
doi:10.1111/j.1440-1746.2006.04620.x
PubMed:
http://view.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17688664
Print-ISSN:
0815-9319
TUM Einrichtung:
Else Kröner-Fresenius-Zentrum für Ernährungsmedizin - Klinik für Ernährungsmedizin; II. Medizinische Klinik und Poliklinik (Gastroenterologie); Institut für Medizinische Statistik und Epidemiologie
 BibTeX