User: Guest  Login
Original title:
Thermophilic spore formers in powdered dairy products: Source tracking, population dynamics and genomic characterisation of persisting strains
Translated title:
Thermophile Sporenbildner in Milchpulver: Nachverfolgung der Herkunft, Populationsdynamik und genomische Charkaterisierung von persistierenden Stämmen
Author:
Dettling, Anna Lina
Year:
2021
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.)
Referee:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.), Hinrichs, Jörg (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften
TUM classification:
BIO 260
Abstract:
Thermophilic spore counts in milk powders determine the microbial product quality. Tracking of the thermophilic spore population during powder production and the identification of a specialised phenotype of prevalent process isolates in this work examined the origin of elevated thermophilic spore levels. Phylogenetic relations at the genome level and the adaptation experiment focussed on determinants for the settlement of specific in-plant persisters into the production plant.
Translated abstract:
Thermophile Sporenbildner bestimmen die mikrobiologische Produktqualität von Milchpulver. Die erhöhten Sporenzahlen wurden in dieser Arbeit anhand der Dynamik der thermophilen Sporenpopulation während der Pulverherstellung und der Identifizierung eines spezialisierten Phänotyps von Prozessisolaten ergründet. Die phylogenetischen Abgrenzung, sowie das Adaptionsexperiment untersuchen Determinanten für die Ansiedelung spezifischer persistierender Stämme in die Produktionsanlage.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1576979
Date of submission:
14.10.2020
Oral examination:
19.02.2021
File size:
40655484 bytes
Pages:
110
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20210219-1576979-1-9
Last change:
22.03.2021
 BibTeX