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Original title:
Analytical and structural characterization of wheat gluten to predict its functionality in breadmaking
Translated title:
Analytische und strukturelle Charakterisierung von Weizenkleber zur Vorhersage seiner Funktionalität bei der Brotherstellung
Author:
Schopf, Marina
Year:
2021
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Scherf, Katharina (Prof. Dr.)
Referee:
Scherf, Katharina (Prof. Dr.); Schwab, Wilfried (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
CHE Chemie; OEK Ökotrophologie, Ernährungswissenschaft
TUM classification:
OEK 100
Abstract:
The use of vital gluten strengthens flours with low gluten content and improves dough properties. Different wheat varieties, wheat qualities and wheat mixtures during production cause different functionalities of vital gluten, which complicates a targeted application. The thesis elucidated the structure and functionality, as well as their correlation, and identified simple and fast methods for predicting the expected functionality.
Translated abstract:
Der Einsatz von Vitalkleber führt zur Stärkung von kleberschwachen Mehlen und verbessert die Teigeigenschaften. Unterschiedliche Weizensorten, -qualitäten und -mischungen bei der Herstellung bedingen verschiedene Funktionalitäten der Vitalkleber, wodurch ein zielgerichteter Einsatz erschwert wird. Die Arbeit umfasste die Aufklärung der Struktur und Funktionalität, sowie deren Zusammenhang und die Identifizierung einfacher und schneller Methoden zur Vorhersage der zu erwartenden Funktionalität.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1591646
Date of submission:
29.01.2021
Oral examination:
30.04.2021
File size:
262127937 bytes
Pages:
100
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20210430-1591646-1-2
Last change:
21.06.2021
 BibTeX