User: Guest  Login
Original title:
Metabolism of abscisic acid in strawberry fruits
Translated title:
Metabolismus von Abscisinsäure in Erdbeerfrüchten
Author:
Figueroa Fuentealba, Nicolás Ernesto
Year:
2020
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Schwab, Wilfried (Prof. Dr.)
Referee:
Schwab, Wilfried (Prof. Dr.); Poppenberger-Sieberer, Brigitte (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften
TUM classification:
CHE 870d
Abstract:
Abscisic acid (ABA) is a key hormone in the ripening of non-climacteric model species Fragaria spp. In this work, we analyzed the content of ABA and its catabolites at different fruit developmental stages in diploid and octoploid genotypes. Besides, we identified two functional ABA glucosyltransferases (FvUGT71A49 and FvUGT73AC3) and two regiospecific ABA 8’-hydroxylases (FaCYP707A4a and FaCYP707A1/3). The accumulation patterns of different ABA catabolites suggest the existence of conserved beha...     »
Translated abstract:
Abscisinsäure (ABA) ist ein Schlüsselhormon im Reifungsprozess von nicht-klimakterischen Fragaria-Arten. In dieser Arbeit analysierten wir die Gehalte von ABA und seinen Kataboliten in verschiedenen Entwicklungsstadien der Erdbeerfruchtreifung in diploiden und octoploiden Genotypen und identifizierten zwei funktionelle ABA-Glucosyltransferasen (FvUGT71A49 und FvUGT73AC3) sowie zwei regiospezifische ABA-8'-Hydroxylasen (FaCYP707A4a und FaCYP707A1/3). Die Akkumulationsmuster verschiedener ABA-Kata...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1545035
Date of submission:
10.06.2020
Oral examination:
26.10.2020
File size:
3012181 bytes
Pages:
114
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20201026-1545035-1-7
Last change:
09.11.2020
 BibTeX