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Original title:
Profiling phenolics, soluble sugars and carotenoids in different cultivars of European plum (Prunus domestica L.)
Translated title:
Profilierung von Phenolen, löslichen Zuckern und Carotinoiden in verschiedenen Sorten Europäischer Pflaumen (Prunus domestica L.)
Author:
Vio Michaelis, Sofia
Year:
2020
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Schwab, Wilfried (Prof. Dr.)
Referee:
Schwab, Wilfried (Prof. Dr.); Schmitt-Kopplin, Philippe (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft
Keywords:
Prunus domestica, phenolic, sugar, carotenoids
Translated keywords:
Prunus domestica, Phenole, Zucker, Carotinoiden
TUM classification:
LAN 410d
Abstract:
European plum (Prunus domestica) is a species that shows variability regarding its fruit quality traits. Therefore, it can be expected that plums also differ in their concentrations of phenolic compounds, soluble sugars and carotenoids. The aim of this study was to establish differences in the concentration of these compound via HPLC between fruits of Prunus domestica in cultivars with different skin color and harvest period and from different subspecies.
Translated abstract:
Die Europäische Pflaume (Prunus domestica) ist eine Art, die hinsichtlich ihrer Fruchtqualitätsmerkmale große Schwankungen aufweisen. Daher ist zu erwarten, dass sich Pflaumen auch in ihren Konzentrationen an phenolischen Verbindungen, löslichen Zuckern und Carotinoiden unterscheiden. Das Ziel dieser Studie war es, Unterschiede in der Konzentration dieser Verbindung zwischen Früchten von Prunus domestica in Sorten mit unterschiedlicher Hautfarbe, Unterart und Erntezeit mittels HPLC-Analyse festz...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1519641
Date of submission:
25.09.2019
Oral examination:
31.03.2020
File size:
29816090 bytes
Pages:
143
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20200331-1519641-1-2
Last change:
05.05.2020
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